N.Commandeur
N.Commandeur
N.Commandeur

Vloeren

Betonvloeren

Wilt u op de begane grondvloer of verdiepingsvloer een vloer die van beton moet zijn, dan is N. Commandeur de specialist die u zoekt. Wij leggen alle soorten betonvloeren aan, waarbij breedplaat- en kanaalplaatvloeren het meest populair zijn.

Breedplaatvloeren

Een breedplaatsysteem (ook wel bekistingsplaatvloer genoemd) bestaat uit grote, soms voorgespannen, vloerdelen die we ondersteunen met balken en stempels. De breedplaatdelen zijn ongeveer 5 cm dik, met doorlopende tralieliggers waar alle benodigde installaties tussen komen te liggen.

Daarna vlechten we de wapening op de tralieliggers en storten we een tweede betonlaag, die de uiteindelijke vloer zijn stevigheid geeft. Na een aantal weken uitharden halen we de onderstempeling weg. Zo ontstaat een vrijdragende systeemvloer.

Vloeren

Kanaalplaatvloeren

Het andere vloersysteem dat wij regelmatig toepassen werkt met kanaalplaten. Dit zijn prefab gladde betonplaten waar kanalen in zijn uitgespaard. De platen zijn dus gedeeltelijk hol en daardoor een stuk lichter. Ze zijn vrijdragend en direct na montage te belasten.
Om de draagkracht te vergroten kunnen we hier een extra laag gewapend beton op storten, waarmee we de druk over de verschillende platen verdelen. Installaties als vloerverwarming, riolering of ventilatie kunnen worden opgenomen in een afwerklaag of leidingsleuf.